Veelgestelde vragen

Voor specifieke vragen neemt contact met ons op!

Om het picking-, sorteer- en distributieproces sneller, beter en efficiënter te maken. Kortom: kostenbesparing en een optimale customer satisfation. De mogelijkheid om zowel inbound, outbound, retouren en crossdocking op 1 systeem te kunnen verwerken. Bovendien: geen fouten, een hogere doorloopsnelheid (tot 40.000 sku pu) en kosten besparen door (veel) meer te kunnen doen met minder FTE’s. 

De sorter werkt op basis van barcodes. De orderlijsten worden ingevoerd in het systeem en iedere order krijgt daarbij een eigen uitgang. De sorter wordt handmatig, automatisch of met een robotarm geladen, waarbij de barcode altijd leesbaar is. De barcode wordt door de sorter uitgelezen, waardoor het systeem het product herkent.  Aan de hand van een orderlijst weet de sorter vervolgens bij welke uitgang een product moet worden afgeworpen of uitgeduwd. 

De grootste maat die wij kunnen verwerken is 600 x 800 mm met een gewicht van 13 kg. 

De sorteercapaciteit is afhankelijk van het type sorter, de omloopsnelheid en de lengte van de sorter. De maximale capaciteit van onze sorters ligt tussen de 8.600 en circa 40.000 stuks per uur. Hoe kleiner de verpakking, hoe hoger de capaciteit.

Het pickingproces gaat van single item picking naar batch-picking. In plaats van iedere order apart te picken, worden nu alle orders voor een bepaald product in 1 keer gepickt en automatisch gesorteerd.   

EuroSort ontwikkelt en produceert geautomatiseerde sorteersystemen voor high throughput single item sorting.

DistriSort ontwikkelt en levert (als systemintegrator) turnkey oplossingen voor automatisch sorteren.

DistriSort heeft de rol van consultant die samen met klant de voor hem/haar perfecte sorteeroplossing bedenkt. Daarna zorgt DistriSort voor de plaatsing/opbouw en ingebruikname van de sorteermachine (systemintegrator). Alle sorteersystemen worden standaard geleverd door EuroSort.

3PL staat voor “Third Party Logistics”. Het is een partij in de logistieke keten die zorgt voor de opslag en de verdere distributie van goederen. Wordt o.a. veel gebruikt in e-commerce.