Omnichannel sorteren

E-fulfilment voor gevorderden

“Omnichannel, de doorontwikkelde variant van multichannel, is een nieuwe manier van kijken. De focus wordt verlegd van de verkoop via verschillende kanalen naar een afgestemde ervaring voor de klant in verschillende kanalen.”

In alle gekozen verkoopkanalen moeten dus producten aanwezigt zijn. Hoe krijg je nu die producten op tijd bij de klant, bijv. in de winkel of via de webshop bij hem thuis? Met een sorteeroplossing van DistriSort is het mogelijk de Omnichannel strategie snel en efficient uit te voeren. Voor de retailer die de klant bedient is het op tijd leveren in een afzet kanaal, gekozen door de klant, van cruciaal belang.

Voorbeeld van een Omnichannelervaring: een klant heeft interesse in artikel X omdat het op tv is geweest.

Via de website is het product aanwezig maar de klant wil graag het artikel bekijken in uw winkel. Via de app op zijn mobiel zoekt de klant de dichtst bijzijnde winkel. Via het contact centre komt de klant erachter dat het artikel wel in de winkel is maar niet de gewenste uitvoering. In de winkel wordt duidelijk in welk filiaal het artikel in de goede uitvoering nog wel aanwezig is. Uit de verkoop statistieken blijkt dat dit artikel, in de gewenste uitvoering een absolute fast-mover is. De nieuwe voorraad van deze uitvoering komt de volgende dag in het centrale DC binnen. Hoe nu snel, foutloos, efficient en accurraat te handelen?

Een van de vele mogelijke oplossingen;
Met een sorteeroplossing van DistriSort worden de ontvangen goederen geteld om de bestelling van de leverancier te tellen, vervolgens worden de benodigde artikelen al naar een order uitgesorteerd. Alle niet benodigde goederen worden naar SKU positie of pick gebied gesorteerd om later in de stellingen te worden toegevoegd. Na samenvoegen van de gepickte goederen worden de interfiliaal retouren uit de winkels gesorteerd naar de orders. Daarna wordt de order afgesloten, verpakt, paklijst en/of factuur erbij en binnen het tijdvenster van de vervoerder aangeboden om uit te rijden naar de klant/filiaal.

Graag meer informatie

Hoeveel artikelen sorteert u per jaar? *

Naam bedrijf of contactpersoon*

E-mailadres*

Omnichannel sorteren

Contact

Distrisort BV
De Boomgaard 2
1243 HV ‘s-Graveland

T. +31 (0)88 20 56 000
E. meer informatie